Så lyckas ni med IT-satsningen

Många IT-projekt når aldrig i mål. Att involvera användarna, undvika den ”agila fällan” samt planera långsiktigt är några av de saker du bör ha med dig för att lyckas med IT-satsningen. Det menar Stefan Jernberg som har många års erfarenhet av ledning inom mjukvaruutveckling och IT.

Den nya molnleverantören av CRM-systemet lovar säljchefen att systemet kommer vara lika lätt att använda som en hemsida och att alla säljare kommer att ha blivit minst tio procent mer effektiva inom en månad. Dessutom behöver IT-avdelningen inte involveras eftersom leverantören står för all drift och support. Men med molntjänsten på plats blir det kaos eftersom varken koppling till mejl eller tidrapportering fungerar. Många dyra konsulttimmar senare fungerar systemen förhoppningsvis hjälpligt tillsammans, men ingen är särskilt nöjd. 

Du kan lyckas med IT-projekt och samtidigt spara både pengar och kraft för ditt företag genom att skapa rätt förutsättningar.

Börja med en bra plan som involverar deltagare från hela företaget från starten av projektet.

Se sedan till att få hängivna medlemmar bland de som skall använda och förvalta resultatet av projektet.

Slutligen behöver ledningen vara införstådd med att varje nytt sätt att jobba kan komma att påverka både företagskultur och arbetssätt.

“Plans are nothing; planning is everything.” – Dwight D. Eisenhower

Läs hela artikeln på Företagande.se

https://www.foretagande.se/sa-lyckas-ni-med-it-satsningen